top of page

HUNGRY FOR SKIN @ CENTRAAL MUSEUM

Summer of 2021 on show in garden of the museum

KFH liggend RGB.jpg
17952899746457462.jpg

Zes vlaggen
Vanwege het 20-jarig bestaan van de Kunstcommissie van het K.F. Hein Fonds in 2020 werden zes opdrachten gegeven aan zes Utrechtse kunstenaars en vormgevers om een vlag te ontwerpen die gedurende twee maanden te zien was aan de gevel van het pand van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel 28 in Utrecht. De zes ontwerpers werden voorgedragen door zes kunstenaars en vormgevers met wie de kunstcommissie in het verleden heeft samengewerkt. Een jaar later zijn de vlaggen nu gedurende enkele maanden opnieuw te zien, nu in de tuin van het Centraal Museum.
 
De eerste vlag werd ontworpen door Heidi de Gier op voordracht van Lotte van Laatum, de tweede door Maaike Kramer op voordracht van Natalia Ossef, de derde door Elnaz Ghaemi op voordracht van Jeroen Hermkens, de vierde door Rozemarijn Westerink op voordracht van Frank Halmans, de vijfde door Nadine van Veldhuizen op voordracht van Jonathan Straatman en de zesde door Jorien Kooistra op voordracht van Marie-José Wessels.

Bij de lancering van elke vlag verscheen in DUIC een duo-interview door Lucy in de Lucht met de kunstenaar of vormgever die de vlag ontworpen had en de kunstenaar of vormgever die haar heeft voorgedragen.

vlag kf hein.jpg
bottom of page